Bilt Hamber Auto Clay Bar

ÜRÜN TANIMI:

Bilt Hamber Auto-Clay, boyanızın harika görünmesini ve bu şekilde kalmasını sağlamak için tasarlanmış olan boya yumuşatma kilidir. Araç boyasındaki zararlı kontaminasyonu gidererek, boyanın dayanıklılığını ve uygulanan cilanın parlaklık düzeyini artırır. Auto-Clay, arabanızın boyasından yıkanarak, wax yada polish cila ile çıkarılamayan, fren tozu, böcek kalıntısı, kuş pisliği veya ağaç özü gibi yapışmış inatçı kir parçacıklarını ve tortuları ortadan kaldırır. Auto-clay kil kullanımı sonrası, waxlanmaya hazır, cam gibi pürüzsüz ultra temiz bir yüzey bırakır. Bilt Hamber kil kalıpları, diğer birçok markadan tam İKİ KAT DAHA FAZLA 200gr olarak tedarik edilir. Ve çoğu rakibin aksine, Bilt Hamber kil kalıbı özel bir yağlayıcı gerektirmez; musluk suyu kullanılabilir.

En önemli ipucumuz – yüzeyi iyi ve ıslak tutun!

Auto-clay, en son 2017’de Auto Express dergisinin En İyi Kil Bar ödülünü sekiz kez kazanmıştır. Her test edildiğinde hep kazanmıştır.

auto express awards

HANGİSİNİ ALMALISINIZ?

  • REGULAR: Araç ağır bir şekilde kirlenmişse, daha önce hiç kil uygulaması yapılmamışsa, veya sıcak yaz mevsimindeyse, Regular/Normal kullanın. Tüm kil kalıpları soğuk olduğunda sertleşir ve sıcakken daha yumuşak hale gelir.
  • MEDIUM: Makul durumdaki boyalar için Medium/Orta tercih edilir. Yeni bir çalışma yüzeyini ortaya çıkarmak için kilin daha kolay katlanması çok faydalı olacaktır.
  • SOFT: Boya iyi durumdaysa, aracınızı sık sık kil yapmayı seviyorsanız veya hava gerçekten soğuksa, Soft/Yumuşak kullanın.

UYGULAMA:

  1. Kil kalıbını açın, çubuğu suyla durulayın. Kurulayın, 4’e bölün, her seferinde bir parça kullanarak bir top şeklinde yuvarlayın ve yaklaşık 10mm kalınlığında disk şeklinde düzleştirin.
  2. Arabaya su uygulayın, her seferinde küçük bir alanda çalışın, kil çubuğu ıslak yüzeyde hızla ileri geri kaydırın, çalışırken boyaya su uygulamaya devam edin. Auto-Clay kuru kullanılmamalıdır.
  3. Birkaç geçişten sonra, kontaminasyonun giderilip giderilmediğini belirlemek için arabanın yüzeyini hissedin. Tüm kontaminasyon giderilene kadar su uygulamaya devam edin ve kil ile ovalayın. Dikkatlice dinleyin, kil çubuğun çalıştığını duyacaksınız ve boya ayna pürüzsüz olduğunda çalışma da sessizleşecektir. Çubuk, kırmızımsı kahverengi bir tortu biriktirecektir. Kirli alanı katlayın ve tekrar disk şekline getirin. Yere düşürülürse Clay-Bar kili kullanmayın.
  4. İşiniz bittiğinde arabayı yıkayın ve Wax yada Polish cila uygulayın.

Bazı Değerledirmeler

Yıllardır araba boyasını temizlemek için sentetik kil kullanıyorum, ancak Bilt Hamber’ın bu ürünü daha önce kullandığım her şeyden daha iyi performans gösteriyor. Yüzeyi kirlenmiş, bakımı iyi yapılmamış boyalarda kullanılmak üzere tasarlanmış, orta ila agresif bir kildir. Bunu 2008 Hyundai I10’da metalik siyah bir kaplamada kullandım ve çok donuk görünüyordu. Önce, önceki cila uygulamalarını gidermek ve yüzeydeki toz ve kiri temizlemek için arabayı güçlü bir ev deterjanıyla yıkadım. Kili 4 eşit parçaya böldüm ve kayganlaştırıcı olarak seyreltik su/deterjan solüsyonu kullandım. Kil parçasını disk şeklinde kalıpladıktan sonra, her panele yağ püskürttüm ve kili – yan yana, yukarı ve aşağı – çeyrek panel üzerinde çalıştım. Kil, kirli veya kontamine boya üzerinde çok tutucudur ve gereken tek şey hafif bir geçiştir. Tekrarlamanın gerekli olabileceği çok inatçı bir alanınız yoksa, iki yukarı/aşağı ve iki yan yana süpürme yeterlidir. Her 1/4 panelden sonra kili kontrol edin ve temizlenmiş kirleticilere ihtiyacınız olan yeni bir alana çevirin. Kil çok kirli görünmeye başladığında, yeni bir parçaya geçme zamanı. Kili düşürürseniz, ATIN, çünkü kum toplamış olacak ve eğer aracınıza sürerseniz çok kötü çizilmiş bir arabanız olacak! Bitirdikten sonra her paneli yıkayın ve kurulayın. Kil uygulamasından sonra diğer dekontaminasyon ürünlerine geçebilir, aracınızı parlatabilir veya cila gibi koruyucu bir işlem uygulayabilirsiniz.

Bir BMW 535d M Sport satın aldım ve yılda 45-50 bin mil yol kat ettikten sonra, mümkün olduğunca uzun süre bozulmamış görünmesini sağlamaya kararlıydım.
Bir arkadaşım, Bilt Hamber ürünlerini Market’teki diğer ürünlerden çok daha etkili bir çözüm olarak önerdi. Maliyeti biraz daha yüksek olmasına rağmen, tavsiyelerine uydum ve bu kil de dahil olmak üzere BH’den bir dizi ürün satın aldım.
Oldukça şüpheci olduğumu söylemeliyim, özellikle daha önce hiç kullanmadığım ve hatta duymadığım için bir Clay bar için oldukça şüpheliydim. Ancak, ilk kez kullandıktan sonra, bir dönüştürme olduğumu kabul etmeliyim. Sonuçlar harikaydı. Kil, basınçlı yıkama ve araba temizliğinin bile çıkaramadığı tüm yüzey tozunu/tanelerini/ziftini tam anlamıyla çıkardı. Üstyapı neredeyse showroom yumuşaklığında kaldı ve kil bar çalışması baştan sona yaklaşık bir saat sürdü.
200g bardan tüm araba için sadece 30-40g kullandım. Mükemmel ürün, mükemmel yüzey, arabanızın kaportasını bozulmamış durumda tutmak istiyorsanız verdiğiniz paraya değer.

Daha önce hiç bir arabayı detaylandırmaya çalışmadım. İlk önce bolca YouTube araştırması yaptım. Arabayı yıkadıktan sonra, beyaz Honda CR-V’miz üzerindeki her türlü izi kaldırmak için bir su püskürtme şişesiyle birlikte kil kullandım ve temizleme ve lekeleri çıkarmada ne kadar fark yarattığına şaşırdım. Daha sonra arabayı bir kat süper reçine cilası ile kapladım ve ardından bilt hamber çift hızlı cila ile kapladım. Hiç bu kadar iyi görünmemişti. Soğuk bir günde temizlik yaparken kil çubuğunu katlamak için biraz sert buldum ama biraz daha kolaylaştırmak için Ilık suda ısıttım.

Bu kesinlikle harika, daha önce hiç kil kullanmadım, bu yüzden ne bekleyeceğimden emin değildim. Eşimin 2 yıllık katran ve diğer yapışkan şeyler birikmiş beyaz arabasında kullandım ve iyi bir yıkamadan sonra bile hala tüm bu siyah noktaların olması beni rahatsız etmeye başladı.
İlk başta oldukça endişeliydim ama alimatları okudum ve takip ettim ve yaklaşık bir saat kadar sonra araba neredeyse satın aldığımız gün kadar güzel görünüyordü. Keşke öncesi ve sonrası fotoğraflarını çekseydim.
Bundan sonra her iki arabamızda da kesinlikle kil kullanacağım, belki yılda iki kez ama bakalım nasıl olacak.

Nereden Satın Alabilirim?

https://www.formulaxstore.com/bilt-hamber-auto-clay-bar-regular-200g-yuzey-temizleme-kili-200gr-regular